Főoldal / Desszertek / Lusta asszony rétese áfonyával és mangóval- paleo

Lusta asszony rétese áfonyával és mangóval- paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lusta asszony rétese áfonyával és mangóval- paleo

Lusta asszony rétese áfonyával és mangóval- paleo

Hozzávalók:

  • 15 dkg darált blansírozott mandula
  • 3 dkg kókuszliszt
  • 2 ek. szentjánoskenyérmag liszt (nem karobpor! ha nincs lehet útifűmaghéj is)
  • 10 dkg nyílgyökérpor
  • 2 tk. sütőpor (gluténmentes)
  • 12 dkg erythritol porrá őrölve (ízlés szerint)
  • 12 dkg kókuszvaj
  • 50 dkg totu (paleo túró tojásfehérjéből, nálam házi)
  • 3 dl mandulatej
  • 3 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 rúd vanília
  • 1 mangó
  • 15 dkg friss áfonya
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Egy nagyobb hosszúkás jénai ( kb. 20×30 cm) alját alaposan kikenjük kókuszvajjal, de lehet tepsit is használni.

A száraz hozzávalókat a sütőporral és az édesítővel elkeverjük. A keverék felét egyenletesen a jénaiba szórjuk, a totut villával darabokra szedjük, elkeverjük a citromhéjjal és a vanília magokkal, majd ezt is egyenletesen ráterítjük. Erre kis darabokban a szilárd kókuszvajat teszünk. Rászórjuk a száraz hozzávalók másik felét

A tojásokat villával felverjük, majd hozzáöntjük a mandulatejet. Ezt rácsurgatjuk a tetejére, villával megszurkáljuk, meglazítjuk, hogy mindenhova szivárogjon a tejes tojásból.

A tetejére szórjuk az áfonyát és kockára vágott mangót. Picit belenyomkodjuk, majd 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
Jól lehűtve, kockákra vágva kínáljuk.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére