Főoldal / Kelt tészták / Töltött lángos

Töltött lángos

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött lángos

Töltött lángos

Hozzávalók:

A lángos tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 mk cukor
  • 4 púpozott ek tejföl
  • 1 tk só

A töltelékhez:

  • 15 dkg reszelt sajt
  • 30 dkg gomba
  • 1 kisebb vörös hagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 tk vágott petrezselyem zöld

A sütéshez:

  • 7 dl étolaj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az elmorzsolt élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

A liszttel elkeverjük a sót, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a tejfölt és a többi langyos tejjel jól kidolgozzuk. Letakarva, langyos helyen, a duplájára kelesztjük.

Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket.
A hagymát apróra vágjuk, olívaolajon átfuttatjuk és a többi hozzávalóval (a sajt kivételével) puhára sütjük. Kihűtjük.

A megkelt tésztát, lisztezett deszkán fél centiméter vastagra kinyújtjuk, és 6×7 cm-es négyzetekre felvágjuk.
Közepére teszünk a töltelékből, megszórjuk sajttal és feltekerjük mint a buktát.
A két végét összecsípjük, és konyharuhával letakarva 20 percet hagyjuk kelni.

Nem túl forró étolajban, fedő alatt kisütjük. Félidőben megfordítjuk.
Papírtörlőre szedjük, az étolajat lecsepegtetjük.

Ízlés szerint más töltelékkel is elkészíthető.

Jó étvágyat kívánok a finom töltött lángoshoz!

Töltött lángos 5.00/5 (1 értékelés)

Vass Lászlóné (265 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


egy Hozzászólás

  1. hü de finom,holnap kiprobalom

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére