Főoldal / Egytálételek / Bácskai rizseshús

Bácskai rizseshús

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bácskai rizseshús

Bácskai rizseshús

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéslapocka
  • 25 dkg rizs
  • fél üveg lecsó
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kanál pirospaprika
  • só, őrölt bors
  • kevés olaj, vagy zsír
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is, majd megsózzuk. Beletesszük a 2×2 cm-es kockákra vágott sertéslapockát is, és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük lecsóval, vagy hozzáadjuk a friss paprikát és paradicsomot, őrölt borsot, és az őrölt pirospaprikát is. Pörkölt alapot készítünk.

A rizst megpirítjuk kevés olajon, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Puhára főzzük, majd hozzákeverjük a már megfőtt pörkölthöz. Összekeverve kicsit összefőzzük. (így átveszik az alapanyagok egymás ízeit) Vigyázzunk ne főzzük túl! Apróra vágott petrezselyem zöldet is tegyünk hozzá, mielőtt egy utolsót keverünk rajta.

Ízlés szerinti savanyúsággal kínáljuk!

Tipp / megjegyzés:

Készíthető friss paprikából és paradicsomból is a lecsó helyett.
Petrezselyem zöld is adható hozzá apróra vágva.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére