Főoldal / Desszertek / Eper jégkrém

Eper jégkrém

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Eper jégkrém

Eper jégkrém

Hozzávalók:

(6 darabhoz)

  • 20 dkg eper
  • 1 dl joghurt
  • 2 evőkanál cukor
Elkészítési idő: 10 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az epret csumázzuk ki, mossuk meg jó alaposan, majd tegyük egy turmixgépbe. Adjuk hozzá a joghurtot és a cukrot. Turmixgép híján botmixerrel is összedolgozhatjuk. Ha elég selymes, adagoljuk jégkrémformákba.
(Ha nincs formánk, öntsük a masszát kisebb joghurtos poharakba, és mindegyik közepébe szúrjunk pálcikát.)

Mutatós jégkrémet készíthetünk ha pár darab epret picike cukorral pépesítve a jégkrém aljára rétegezzük.

Tegyük a mélyhűtőbe legalább négy órára, hogy megszilárduljon.

Ha kivesszük a fagyasztóból a formákat, rakjuk forró vízbe, hogy könnyedén le tudjuk venni a kész jégkrémről.

Eper jégkrém 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére