Főoldal / Desszertek / Fahéjas fánk

Fahéjas fánk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fahéjas fánk

Fahéjas fánk

Hozzávalók:

  • 1,5 dl langyos tej
  • 1 tojás
  • 2 ek. porcukor
  • csipet só
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • kb. 45 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő

A forgatáshoz:

  • fahéjas porcukor
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hozzávalókból tésztát dagasztunk úgy, hogy az olvasztott vajat csak a végén adagoljuk hozzá. Nem túl lágy tésztát kell, hogy kapjunk.
Ha megdagasztottuk, letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 óra alatt a kétszeresére kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és olyan 1-1,5 centisre kinyújtjuk. Lyukas közepű szaggatóval fánkokat szaggatunk belőle.

Konyharuhával letakarva 30 percet hagyjuk még pihenni a kiszaggatott fánkokat.
Egy serpenyőben olyan 1,5 centi olajat melegítünk, és közepes lángon kisütjük benne a fánkokat.

A leeső kis korongokat is kisütjük, azok maguktól megfordulnak az olajban.

Mindig a kiszaggatott fánk felső felével lefelé tesszük a forró olajba. Figyeljünk mert gyorsan megsülnek. Nem kell sütés közben lefedni.

Ahogy kisültek, papírtörlőre szedjük őket, majd fahéjas porcukorban megforgatjuk.

Tipp / megjegyzés:
Lyukas közepű kiszúró nélkül is elkészíthető, ilyenkor egy pohárral szaggassuk ki, és a közepét egy kicsi pogácsa szaggatóval szúrjuk ki, vagy csak nyomjuk be a közepét az ujjunkkal.
Az elkészítési idő nem tartalmazza a kelesztés idejét.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére