Főoldal / Desszertek / Málnás pohárkrém

Málnás pohárkrém

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Málnás pohárkrém

Málnás pohárkrém

Hozzávalók:

(4 pohárhoz)
A málnás réteghez:

  • 30-40 dkg málna
  • 3-4 ek. porcukor
  • őrölt fahéj
  • 1 cs. vaníliás cukor

A mascarpones réteghez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 10-15 dkg tejföl
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • porcukor
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A málnát tegyük egy szűrőbe és folyó víz alatt, alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le.

Ezután óvatosan, nehogy a málnaszemek teljesen összetörjenek, keverjük össze a porcukorral, egy vaníliás cukorral, és ízlés szerint őrölt fahéjjal. Hagyjuk legalább egy fél óráig állni, hogy az ízek jól összeérjenek. (közben óvatosan keverjük át)

A mascarponét keverjük simára az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, és a tejföllel.

A poharakba kanalazzuk bele az ízesített, kissé összetört málnát a levével együtt. Ezután kanalazzuk rá a mascarponekrémet, majd tegyük be a hűtőbe hogy kellően lehűljön, és az ízek összeérjenek.

Tipp / megjegyzés:
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd díszítsük csokoládéforgáccsal, és úgy kínáljuk.

Málnás pohárkrém 5.00/5 (2 értékelés)

Gizi (311 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére