Főoldal / Levesek / Újévi vörösboros lencseleves

Újévi vörösboros lencseleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Újévi vörösboros lencseleves

Újévi vörösboros lencseleves

Hozzávalók:

  • 1 bögre lencse
  • 1 db vörös hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 szelet zeller
  • 2 db babér levél
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tejföl
  • olíva olaj
  • zöldségleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • citrom
  • 1 csapott ek. liszt
  • 1 db füstölt csülök (1,2 kg)
  • 10 dkg füstölt parasztkolbász
Elkészítési idő:több mint 2 és fél óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lencsét és a csülköt előző este beáztatom.

Másnap reggel a csülköt felteszem főni.

Dél felé egy lábasban olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, hozzáadom az ujjnyira vágott répát, a kockázott zellert, a lencsét, és felöntöm vízzel. Beleteszem a babérlevelet, a leveskockát, és ízlés szerint fűszerezem (a sóval óvatosan kell bánni, hiszen a csülök, a kolbász és a leveskocka is sós)

Addig főzöm, míg meg nem puhul a lencse. Ekkor csavarok bele citromot, és öntök bele vörösbort, szórok rá lisztet, összekeverem, felforralom.

Közben a csülök is megfőtt. Kicsontozom, feldarabolom, és a főzővízével együtt a lencséhez öntöm. Belerakom a felkarikázott kolbászt is. Még egyszer felforralom.

Tálaláskor merek a tányérba levest, és teszek rá három kanál tejfölt.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp / megjegyzés:
Újévkor kötelező lencsét enni, hacsak nem akarunk szegények lenni egész évben.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére