Csokis mogyorótorta málnakrémmel – paleo
Hozzávalók:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A mogyorót érdemes megpörkölni, mert úgy sokkal finomabb íze lesz, serpenyőben vagy sütőben is lehet, de figyelni kell, mert gyorsan megég.
A tojásokat az édesítővel és a vanília magokkal habosra keverjük. A kimagozott datolyát és a kakaóport egy tálba tesszük, felöntjük a forralt vízzel, és állni hagyjuk pár percet, majd botmixerrel lepürésítjük.
A darált mogyorót elvegyítjük a szódabikarbónával és a csipet sóval, majd a tojásos masszához adjuk. Majd hozzáadjuk a datolyás keveréket és a puha kókuszvajat is. Óvatosan összekeverjük az egészet. Elég híg massza lesz belőle, amit sütőpapírral bélelt formába öntünk.,
180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
A krémhez a fagyasztott málnát a kókuszkrémmel leturmixoljuk, ízlés szerint lehet hozzá édesítőt tenni. Elég híg krém lesz belőle, ezért 2 lap zselatint beáztatunk hideg vízbe, majd fél deci forró vízben elkeverjük, és a málnás krémhez adjuk. Amikor elkezd szilárdulni, akkor lehet a kihűlt torta tetejére önteni.
A tetejét friss málnával díszítjük.
A torta magában is nagyon finom, de más ízű krémmel készítve is.