Főoldal / Sertés ételek / Ropogós malacoldalas

Ropogós malacoldalas

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ropogós malacoldalas

Ropogós malacoldalas

Hozzávalók:

A sült oldalashoz:

  • 1,5 kg bőrös malacoldalas
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • egész kömény
  • őrölt bors
  • fokhagymapor
  • 2 ek sertés zsír

A káposztához:

  • 1 kis fej lila káposzta
  • 1 kis fej fejes káposzta
  • 1/2 dl étolaj
  • 2 ek kristály cukor
  • őrölt kömény
  • őrölt fekete bors
  • 1 ek ecet / ízlés szerint /
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk. A bőrt keresztben és hosszában is bevagdossuk,befűszerezzük. A hagymákat megtisztítjuk. A káposztákat vékonyra szeleteljük.

Az oldalast a zsiradékkal tepsibe tesszük. Vizet öntünk alá.

Mellétesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat.
Alufóliával letakarjuk és sütőben 160-180 fokon kb. 1 órát sütjük majd levesszük a fóliát. Visszatesszük a sütőbe és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Amíg az oldalas sül elkészítjük a párolt káposztát.

Egy lábasban arany barnára pirítjuk a cukrot, rátesszük a szeletelt káposztát. Sózzuk, ízesítjük őrölt köménnyel, kevés őrölt borssal.

Lassan puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk az ecetet /ízlésünk szerint/.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére