Főoldal / Desszertek / Vasi rétes

Vasi rétes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vasi rétes

Vasi rétes

Hozzávalók:

A tésztához:
6 rúdhoz:

  • 2 kefir
  • 3 egész tojás
  • liszt
  • pici só

A tökös-túrós töltelékhez:

  • 1/2 kg gyalult tök
  • 75 dkg túró
  • cukor ízlés szerint
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 dl tejföl

A tökös-mákos töltelékhez:

  • 1 kg gyalult tök (mirelit is lehet)
  • 2-3 dl tejföl
  • porcukor ízlés szerint
  • 10-15 dkg darált mák

A tészta megkenéséhez:

  • 2,5 dl olaj
  • 25 dkg liszt

A rudak lekenéséhez:

  • olaj
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból, a kefireket, tojásokat összedolgozzuk kevés sóval, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy rétestészta állagú legyen.
Cipót formálunk belőle és téglalap alakúra kinyújtjuk.

Olajból,lisztből zsemleszínű rántást készítünk(nem folyósat) 2,5 dl étolaj, 25 dkg liszt,kihűltjük és a kinyújtott tésztára kenjük
(ettől lesz majd leveles a rétesünk)
Felcsavarjuk,mint a bejglit és 6 részre osztjuk.

Mindegyiket egyenként kinyújtjuk, olajjal lekenjük és a kívánt töltelékkel megtöltjük, feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és mindegyik rudat olajjal lekenjük és sütjük.

Amikor szép piros, akkor kész.

Kivesszük a sütőből, kicsit megszórjuk porcukorral,  konyharuhával letakarjuk, kicsit megnyomkodjuk.
10 perc után szeletelhető és porcukorral hinthető.

Tipp / megjegyzés:
Ez a rétes: vasi rétes.

Vasi rétes 5.00/5 (2 értékelés)

Vass Lászlóné (270 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére