Főoldal / Torták / Citromkrémes máktorta

Citromkrémes máktorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Citromkrémes máktorta

Citromkrémes máktorta

Hozzávalók:

(24 cm-es tortaformához)

  • 5 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg darált mák
  • 1 dl olaj
  • reszelt citromhéj
  • csipet só

A citromkrémhez:

  • 10 dkg porcukor
  • 2 egész tojás
  • 4 tojás sárgája
  • 2-3 citromleve és reszelt héja
  • 12 dkg vaj

A díszítéshez:

  • 2 dl tejszín
  • Ízlés illetve szezon szerinti gyümölcs
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a porcukorral, a csipet sóval, a reszelt citromhéjjal és az olajjal kikeverjük. Hozzáadjuk a 15 dkg darált mákot, végül beleforgatjuk a keményre felvert fehérje habot. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30perc alatt megsütjük.

A porcukrot, a citromok levét és reszelt héját, a tojásokat és a sárgájákat kikeverjük, majd lassú tűzön felfőzünk. A végén apránként hozzáadjuk a vajat és pár perc alatt összefőzzük. Hűlni hagyjuk, majd a teljesen kihűlt krémet robotgéppel felhabosítjuk.

A megsült és kihűlt tortalapot 3 lapra vágjuk, és megtöltjük a citromos krémmel.

A tejszínt habbá verjük, majd tetszés szerint díszítjük vele a torta tetejét és oldalát. Ízlés és idény szerinti gyümölcsökkel pl. citrom, gránátalma magok esetleg eperrel is díszítjük.

Citromkrémes máktorta 4.67/5 (3 értékelés)

Békefi Zsuzsi (11 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére