Főoldal / Desszertek / Citromos sárgabarackos pite

Citromos sárgabarackos pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Citromos sárgabarackos pite

Citromos sárgabarackos pite

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 1 db előnyújtott, hűtött leveles tészta

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1/2 db citrom leve
  • 3 db tojássárgája
  • 1 cs. vaníliás puding (főzős)

A tetejére:

  • 5-8 db sárgabarack

A tálaláshoz:

  • vanília fagylalt
  • tejszínhab
  • porcukor
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Készítsük el a tölteléket.
A mascarponet keverjük ki a porcukorral. Adjuk hozzá a citromlevet, a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját, majd a tejföllel és a pudingporral keverjük simára.

A barackokat mossuk meg, vágjuk ketté és távolítsuk el a magját.

Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki, majd a papírral együtt helyezzük bele a tepsibe úgy, hogy pereme is legyen.
Öntsük a tésztára a krémet és simítsuk el.
Ízlés szerint rakjuk ki több vagy kevesebb barackkal és toljuk be a 165-170 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe kb 20 percre. (Alsó felső sütés 175-180 fok)

A sütőből kivéve a sárgabarackos pitét a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd szórjuk meg porcukorral, vágjuk kockákra és vanília fagylalttal valamint tejszínhabbal kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Marcsi (680 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére