Főoldal / Torták / Mogyorótorta

Mogyorótorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mogyorótorta

 Mogyorótorta

Hozzávalók:

A 4 db 20 cm-es tortalaphoz:

  • 20 dkg liszt (Nagyi süteményliszt)
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 25 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 8 db tojás
  • 4 ek. forró víz

A mogyorós krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 3-4 ek. Nutella
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és az egész tojásokat, keverjük habosra, majd csorgassuk hozzá a forró vizet, és keverjük még 1-2 percig. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a darált mogyorót, majd fakanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze.

2 db kb. 20-22 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd osszuk el egyenlően a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 25 perc alatt süssük (tűpróbáig) készre. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen a tortalapokat. Amikor mindegyik tészta teljesen kihűlt, mindkettőt vágjuk el ketté, hogy négy egyforma tortalapot kapjunk.

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a mascarponét, a margarint, majd keverjük simára.
Ezután kanalanként adjuk hozzá a Nutellát, és szintén keverjük simára. (a Nutellát apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a krém)

Végül a tortalapokat rétegezve kenjük meg a mogyorókrémmel, majd vonjuk be a tortát kívülről is. Ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint színes szórócukorral az ünnephez illően díszíthetjük.

Tipp / megjegyzés:

Amennyiben csak 1 db tortaforma áll a rendelkezésünkre, akkor felezzük meg a hozzávalókat, majd külön keverjük ki, és süssük meg a tortalapokat.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére