Főoldal / Egytálételek / Sajtos-karfiolos brokkoli rakottas

Sajtos-karfiolos brokkoli rakottas

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos-karfiolos brokkoli rakottas

Sajtos-karfiolos brokkolirakottas

Hozzávalók:

  • 60-60 dkg brokkoli és karfiol (rózsáira szedve)
  • 30 dkg natúr tejszínes tömlős sajt
  • 375 g tejföl
  • 1 kk. őrölt fekete bors
  • 1 kk. bazsalikom
  • 1 kk. kakukkfű
  • 1 csipet oregano
  • 1 gerezd fokhagyma

A pörkölt készítéséhez:

  • 30 dkg darált pulyka felső comb
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 ek. olaj
  • őrölt bors
  • 1 kk. házi paprikakrém

A tetejére:

  • 10 dkg reszelt füstölt sajt

A tál kenéséhez:

  • 2 tk. margarin
  • 1 ek. zsemlemorzsa
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A karfiol és a brokkoli rózsákat enyhén sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és kihűtjük.

Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát. Rádobjuk a darált húst és a többi pörkölt hozzávalóval együtt készre főzzük.
Botmixerrel pürésítjük.

A tejszínes sajtot a tejföllel simára keverjük, majd belekeverjük a zöld fűszereket és a zúzott fokhagymát.

Egy közepes tepsit (20×30 cm) vajjal kikenünk, és megszórjuk zsemlemorzsával.

A fele zöldséget (brokkolit,karfiolt) a tepsi alján elterítjük, majd eloszlatjuk rajta a pürésített pörköltet. Meglocsoljuk a tejszínes-tejfölös öntettel, befedjük a maradék zöldséggel. Meglocsoljuk a tejszínes szósszal, és meghintjük reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (270 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére