Főoldal / Torták / Túrókrémes csokoládétorta

Túrókrémes csokoládétorta

Túrókrémes csokoládétorta

Túrókrémes csokoládétorta

Hozzávalók:

26 cm-es formához:
(vagy egy 18 és egy 10 cm-es formához)

A tortalaphoz:

  • 4 tojás
  • 10 ek. víz
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 2 dkg holland kakaópor
  • csipet só

A krémhez:

  • 25 dkg natúr krémtúró (pl: aldi)
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl görög joghurt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1,5 dl hulala tejszín (vagy habtejszín)
  • 6 g zselatin (pl: Horváth Rozi)
  • 0,5 dl víz

A csoki ganache hoz:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl tejszín

A díszítéshez:

  • 1 dl tejszín
  • eper szemek
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk.

A sárgáját a langyos víz felével összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük. A kakaóport a maradék vízben feloldjuk és a tojássárgás keverékhez adjuk.
Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd egynemű masszává keverjük. A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
26 cm-es (vagy két kisebb) sütőpapírral bélelt formába simítjuk és légkeveréssel 160-180 fokon tűpróbáig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

Amíg a tortalap hűl, elkészítjük a krémet. A krémtúrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját, valamint a joghurtot és a tejfölt tegyük egy tálba és keverjük össze.

A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, forgassuk a túrós krémbe.

A kihűlt tortalapot vegyük ki a formából és húzzuk le róla a sütőpapírt. Vágjuk fel 3-4 vékony lapba, majd az alsó lapot helyezzük vissza a tortaforma aljába. majd simítsunk rá a túrós krémből, újra lap majd krém és lap következik amíg tartanak a rétegek. (ha két kisebb formában készítjük ugyanígy járunk el és külön külön visszatöltjük a formába a lapokat és a krémet) Tegyük a hűtőbe pár órára vagy egy éjszakára, hogy szépen megdermedjen a krém.

Elkészítjük a csoki ganache-t.

A tejszínt egy lábosba öntjük és megmelegítjük, de nem forraljuk fel. Lehúzzuk a tűzről és beleöntjük az apróra vágott csokoládét. Egy kanállal sima fényes krémmé keverjük. A tortát vegyük ki a hűtőből, kapcsoljuk le róla a formát, majd vonjuk be a tetejét és az oldalát a csoki mázzal. Ha egy kisebb egy nagyobb tortát készítünk a kicsit tegyük a nagy tetejére, majd tegyük vissza a hűtőbe tálalásig.

Fogyasztás előtt ízlés szerint tejszínhabbal, eperrel, csoki darával díszítsük, majd fogyasztásig tegyük a hűtőszekrénybe.

(Ha felszeletelt gyümölcsöt teszünk rá díszítésként, kevés forró vízben feloldott zselatinnal egy ecset segítségével kenjük át a vágott felüket, hogy ne száradjanak ki, és megőrizzék szép színűket.)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére