Főoldal / Torták / Túrókrémes csokoládétorta

Túrókrémes csokoládétorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrókrémes csokoládétorta

Túrókrémes csokoládétorta

Hozzávalók:

26 cm-es formához:
(vagy egy 18 és egy 10 cm-es formához)

A tortalaphoz:

  • 4 tojás
  • 10 ek. víz
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 2 dkg holland kakaópor
  • csipet só

A krémhez:

  • 25 dkg natúr krémtúró (pl: aldi)
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl görög joghurt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1,5 dl hulala tejszín (vagy habtejszín)
  • 6 g zselatin (pl: Horváth Rozi)
  • 0,5 dl víz

A csoki ganache hoz:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl tejszín

A díszítéshez:

  • 1 dl tejszín
  • eper szemek
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk.

A sárgáját a langyos víz felével összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük. A kakaóport a maradék vízben feloldjuk és a tojássárgás keverékhez adjuk.
Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd egynemű masszává keverjük. A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
26 cm-es (vagy két kisebb) sütőpapírral bélelt formába simítjuk és légkeveréssel 160-180 fokon tűpróbáig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

Amíg a tortalap hűl, elkészítjük a krémet. A krémtúrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját, valamint a joghurtot és a tejfölt tegyük egy tálba és keverjük össze.

A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, forgassuk a túrós krémbe.

A kihűlt tortalapot vegyük ki a formából és húzzuk le róla a sütőpapírt. Vágjuk fel 3-4 vékony lapba, majd az alsó lapot helyezzük vissza a tortaforma aljába. majd simítsunk rá a túrós krémből, újra lap majd krém és lap következik amíg tartanak a rétegek. (ha két kisebb formában készítjük ugyanígy járunk el és külön külön visszatöltjük a formába a lapokat és a krémet) Tegyük a hűtőbe pár órára vagy egy éjszakára, hogy szépen megdermedjen a krém.

Elkészítjük a csoki ganache-t.

A tejszínt egy lábosba öntjük és megmelegítjük, de nem forraljuk fel. Lehúzzuk a tűzről és beleöntjük az apróra vágott csokoládét. Egy kanállal sima fényes krémmé keverjük. A tortát vegyük ki a hűtőből, kapcsoljuk le róla a formát, majd vonjuk be a tetejét és az oldalát a csoki mázzal. Ha egy kisebb egy nagyobb tortát készítünk a kicsit tegyük a nagy tetejére, majd tegyük vissza a hűtőbe tálalásig.

Fogyasztás előtt ízlés szerint tejszínhabbal, eperrel, csoki darával díszítsük, majd fogyasztásig tegyük a hűtőszekrénybe.

(Ha felszeletelt gyümölcsöt teszünk rá díszítésként, kevés forró vízben feloldott zselatinnal egy ecset segítségével kenjük át a vágott felüket, hogy ne száradjanak ki, és megőrizzék szép színűket.)

Túrókrémes csokoládétorta 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére