Diótorta
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet. Simára keverjük, végül beleforgatjuk a keményre vert tojások fehérjét is. A masszát tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A formában hagyjuk kihűlni.
A tejben a darált diót, a cukrot picit együtt főzzük, majd ha kihűlt hozzákeverjük a rumaromát, és a puha margarint. Alaposan kikeverjük.
A tortalapot 3 lapba elvágjuk, és megkenjük a krémmel a lapokat.
A tetejét és az oldalát keményre vert tejszínhabbal és darált dióval díszítjük.
Tipp / megjegyzés:
Lehet dió helyett mogyoróval is készíteni.