Főoldal / Torták / Diótorta

Diótorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diótorta

diotorta

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 egész tojás
  • 6 ek. liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 5 ek. cukor

A krémhez:

  • 25 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • rumaroma
  • 25 dkg puha ráma
  • tejszínhab
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd  hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet. Simára keverjük, végül beleforgatjuk a keményre vert tojások fehérjét is.  A masszát tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A formában hagyjuk kihűlni.

A tejben a darált diót, a cukrot picit együtt főzzük, majd ha kihűlt hozzákeverjük a rumaromát, és a puha margarint. Alaposan kikeverjük.

A tortalapot 3 lapba elvágjuk, és megkenjük a krémmel a lapokat.

A tetejét és az oldalát keményre vert tejszínhabbal és darált dióval díszítjük.

Tipp / megjegyzés:
Lehet dió helyett mogyoróval is készíteni.

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére