Főoldal / Egytálételek / Baconbe tekert fűszeres karaj burgonya ágyon

Baconbe tekert fűszeres karaj burgonya ágyon

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Baconbe tekert fűszeres karaj burgonya ágyon

baconbe-tekert-fuszeres-karaj-burgonya-agyon

Hozzávalók:

  • 6 vastagabb szelet karaj
  • 6 szelet bacon
  • 2 tk. pirospaprika
  • 1 kk. őrölt kömény
  • 1/4 kk. őrölt bors
  • 1 tk. só
  • 2 gerezd fokhagyma vagy fokhagyma por

A körethez:

  • 1 kg parázsburgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 db kápia paprika
  • bors
  • 1-2 ek. vaj (vagy olaj)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az apró szemű burgonyát alaposan megmossuk majd félbevágjuk és elterítjük egy tepsi alján. A hagymákat megpucoljuk, felszeleteljük és elosztjuk a burgonyán. Ízlés szerint fűszerezzük és meglocsoljuk egy pici vajjal vagy olajjal és összeforgatjuk.

A hús szeletek szélét körben egy éles késsel bevagdossuk, hogy sütés közben ne ugorjanak össze a szeletek.
Sózzuk borsozzuk és bedörzsöljük a fűszerekkel. Minden szelet húst baconbe tekerünk, majd elhelyezzük őket a tepsiben lévő burgonyaágy tetején.

A húsok közti részt csíkokra vágott kápia paprikával töltjük ki.
A tepsit alufóliával lefedjük majd betoljuk a 170 fokra előmelegített sütőbe 1 órára, Az idő letelte után a fóliát levéve, további 20-30 perc alatt készre sütjük.

Ízlés szerinti salátával kínáljuk.

Értékeld a receptet

Marcsi (669 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére