Baconbe tekert fűszeres karaj burgonya ágyon
Hozzávalók:
A körethez:
|
|
Elkészítés:
Az apró szemű burgonyát alaposan megmossuk majd félbevágjuk és elterítjük egy tepsi alján. A hagymákat megpucoljuk, felszeleteljük és elosztjuk a burgonyán. Ízlés szerint fűszerezzük és meglocsoljuk egy pici vajjal vagy olajjal és összeforgatjuk.
A hús szeletek szélét körben egy éles késsel bevagdossuk, hogy sütés közben ne ugorjanak össze a szeletek.
Sózzuk borsozzuk és bedörzsöljük a fűszerekkel. Minden szelet húst baconbe tekerünk, majd elhelyezzük őket a tepsiben lévő burgonyaágy tetején.
A húsok közti részt csíkokra vágott kápia paprikával töltjük ki.
A tepsit alufóliával lefedjük majd betoljuk a 170 fokra előmelegített sütőbe 1 órára, Az idő letelte után a fóliát levéve, további 20-30 perc alatt készre sütjük.
Ízlés szerinti salátával kínáljuk.