Főoldal / Egytálételek / Zöldséges darált húsos töltött karalábé

Zöldséges darált húsos töltött karalábé

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldséges darált húsos töltött karalábé

Zöldséges darálthúsos fehérboros tejfölös sajtos töltött karalábé

Hozzávalók:

  • 2 db zöld újkaralábé levelestül
  • 10 dkg sertés darált hús
  • 1 db óriási csiperke gomba törzse
  • 1/2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili paprika
  • 1/2 db csípős hegyes zöld paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tojás
  • 1/2 pohár tejföl
  • fehérbor
  • petrezselyem levél
  • koriander levél
  • liszt
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • kakukkfű
  • Vegeta
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • olíva olaj
  • chili szósz
  • őrölt fekete bors
  • 1/2 tasak előfőzött rizs 
  • füstölt sajt
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A rizst megfőzöm. A karalábék leveleit levágom, A gyökér felőli résznél egy szeletet levágok, a sapkáját is levágom, a belsejét kivájom.

A forgácsokat darabolom, a szárakat/leveleket szeletelem.

A karalábékat beállítom egy lábasba, öntök rá vizet, sózom, borsozom, szórok bele Vegetát, morzsolok bele marhahúsleves kockát, és legalább 1 óráig főzöm.

A gomba törzsét eltávolítom. A hagymákat, paprikákat, paradicsomot, zöldeket felaprítom.

Serpenyőben kevés olajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, majd a paprikát, végül a paradicsomot, és az aprított gombatörzset, együtt dinsztelem.

Átteszem egy keverő tálba, beleütöm a tojást, a zöldeket, a főtt rizst, fűszerezem, összekeverem.

Amikor a karalábé már majdnem puha, átteszem egy serpenyőbe, megtöltöm a töltelékkel, melléteszem a karalábé forgácsokat és darabolt szárakat, a kimaradt töltelékből gombócokat formálok, és 180 C fokon hőlégkeverésen párolom, sütöm.

Közben a sajtot lereszelem.

Amikor a hús megsült, kiveszem a karalábékat és gombócokat, a lébe szórok lisztet, teszek bele tejfölt, öntök bele bort, összekeverem.

Visszahelyezem a karalábékat és gombócokat.

Kanalazok rájuk tejfölt, megszórom a reszelt sajttal, és visszateszem a sütőbe, ezúttal grill fokozatra 200 C fokra, készre sütöm.

Tálaláskor a tányér közepére helyezek egy karalábét, két húsgombócot, és merek mellé a szaftból. Koriander levéllel díszítem.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére