Főoldal / Desszertek / Fűszeres téli kocka narancsos sajtkrémmel

Fűszeres téli kocka narancsos sajtkrémmel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fűszeres téli kocka narancsos sajtkrémmel

Fűszeres téli kocka narancsos sajtkrémmel

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 12 dkg eritrit (vagy cukor)
  • 6 dkg barna cukor
  • 2 dl író (lehet joghurt vagy kefir is)
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 25 dkg liszt
  • 2 ek. kakaópor
  • 2 tk. sütőpor
  • 2 tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. kardamom
  • 1 tk. őrölt gyömbér
  • 1/2 tk. őrölt szegfűszeg

A krémhez:

  • 15 dkg mascarpone (vagy más sajtkrém)
  • 2 dl tejszín
  • fél narancs leve
  • 1-2 ek. cukor (én nem tettem bele)
  • díszítésnek reszelt narancshéj, csoki, stb.
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat habosra keverjük a barna-cukorral és az édesítővel. Hozzáadjuk az írót és az olvasztott vajat is. Elkeverjük és beletesszük a száraz hozzávalókat, amit előtte egy tálban elvegyítettünk. Egy kivajazott és lisztezett közepes méretű tesibe simítjuk a masszát. 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt lett készre sütjük. Amikor kész, rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

Ha nem teszünk rá krémet, már langyosan is nagyon finom.

A krémhez a tejszínhabot felverjük. A mascarponét kikeverjük a narancslével és ízlés szerinti cukorral, majd a tejszínhabba forgatjuk.

A krémet a sütemény tetejére kenjük, és ízlés szerint díszítjük.

Tipp / megjegyzés:
Ez így nekünk pont elég édes, de aki az édesebb sütiket szereti, tegyen bele több cukrot. Gyorsan elkészül és finom, a karácsonyi készülődés idejére pont ideális.

Fűszeres téli kocka narancsos sajtkrémmel 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére