Tojáslikőrös mascarponés torta csoki tojással
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
Piskótát készítünk, a hagyományos módon. (mindenkinek van bevált receptje) A megsült és kihűlt piskótát vízszintesen kettévágjuk.
A krémhez a tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral, hozzá adjuk a mascarponét és elkeverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és a mascarponés krémbe keverjük.
A zselatint feloldjuk kevés vízben és a krémhez adjuk. Beletesszük a tojáslikőrt és a vaníliás cukrot is, és összekeverjük. A hűtőbe tesszük kb. 30 percre, hogy kicsit megdermedjen.
A csokitojásokat megskalpoljuk, és a belsejükbe kanalazunk a tojáslikőrös krémből.
A többi krémmel bevonjuk a tortát, majd a tetejére ültetjük a megtöltött csokitojásokat.
Tetszés szerint olvasztott csokoládéval is díszíthetjük. Tálalás előtt a hűtőben még legalább 3 órát dermesszük.