Főoldal / Desszertek / Túrós tejszínes epres őzgerinc

Túrós tejszínes epres őzgerinc

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós tejszínes epres őzgerinc

Túrós tejszínes epres őzgerinc

Hozzávalók:

  • 1 kis dobozos hulala tejszín
  • 30 dkg túró
  • 1 cs babapiskóta
  • 2 dl tej
  • 30 dkg eper
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 ek cukor
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A hulala tejszínt kemény habbá verjük, és beledolgozzuk a túrót.
Majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, és elkeverjük.
Az epret apró kockára vágjuk, hozzáadjuk a túrós masszához. Díszítésnek hagyjunk ki belőle.

Kibélelünk sütőpapírral egy őzgerincformát, és beleöntjük a masszát, majd elegyengetjük.
A babapiskótát beáztatjuk tejbe, és kirakjuk vele a őzgerincforma tetejét.
Másnapig hűtőben tároljuk, és kiborítva, lehúzva róla a papírt fogyasztjuk.

Tipp / megjegyzés:

A tejszíntől habkönnyű desszertet kapunk.

Értékeld a receptet

kgyorgyi68 (287 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére