Főoldal / Desszertek / Erdei gyümölcsös rizsfelfújt

Erdei gyümölcsös rizsfelfújt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Erdei gyümölcsös rizsfelfújt

Erdei gyümölcsös rizsfelfújt

Hozzávalók:

(6 szuflé-formához)

  • 12 dkg rizs
  • 1/2 liter tej
  • 1 dl víz
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 kávéskanál liszt (elhagyható)
  • 2 dkg vaj (vagy margarin)
  • reszelt narancshéj (ízlés szerint lehet citrom helyette)
  • vanília vagy vaníliás cukor
  • 10-15 dkg bogyós gyümölcs (jelen esetben mirelit)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A rizst a vízzel elkevert tejben a cukor felével, a narancs vagy citrom héjával és a vaníliával felforraljuk.
A tűzhely szélére húzzuk, amíg a szemek megduzzadnak. (Kevergetni nem szabad! Csak rázogatni)

A tojássárgáját a puha vajjal elkeverjük és hozzáadjuk a kihűlt rizshez.
Belekeverünk 1 kávéskanál lisztet, és a felvert tojáshabot.

Tűzálló formákat kivajazunk, kimorzsázunk, majd félig töltjük a masszával. Megpakoljuk a gyümölcs felével, majd befedjük a maradék rizses keverékkel.

A tetejét gyümölcsökkel díszítjük, majd 160-180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Ebből a mennyiségből 6 kis szuflé formányi adag jön ki.

Mentés

Mentés

Erdei gyümölcsös rizsfelfújt 5.00/5 (6 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére