Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Marcipánkrémes vaníliás patkó

Marcipánkrémes vaníliás patkó

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Marcipánkrémes vaníliás patkó

Marcipánkrémes vaníliás patkó

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg vaj (vagy margarin)
  • 12 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 23 dkg finomliszt
  • 4 db tojássárgája

A töltelékhez:

  • 120 g marcipán
  • 20 dkg lágy vaj
  • 4 cl rumaroma

A díszítéshez:

  • 8 dkg étcsokoládé
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és krémesre keverjük.
Utoljára a lisztet keverjük hozzá és sima masszává dolgozzuk.
Nyomózsákba tesszük és 3 -4 cm-es patkókat vagy kifliket nyomunk belőle egy sütőpapírral fedett tepsire.
160 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük.

A töltelékhez valókat krémesre kikeverjük. 1 -1 db patkót összeragasztunk a krémmel.

A betöltött sütemény végeit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztott csokoládéba mártjuk, és rácsra tesszük száradásig. Pléhdobozban hűvös helyen, napokig eltartható.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére