Ropogós keksz
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A puha vajat és a barna cukrot egy tálba mérjük és fakanállal vagy spatulával összedolgozzuk. Hozzáadjuk a porcukrot és azzal is kikeverjük. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, majd a sütőporral és a fahéjjal elkevert lisztet, a sót és a reszelt citromhéjat is hozzáadjuk.
Amikor jól összekeveredett a száraz és a nedves anyag, beledolgozzuk a durvára vágott olajos magvakat és a csokoládét.
A masszát két részre osztjuk, hengert formázunk belőle és folpackba csomagoljuk. Jó szorosan tekerjük fel, hogy ne legyen benne hézag. Hűtőben egy éjszakát pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A hideg tésztát kivesszük a hűtőből és recés késsel 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk egymástól 2-3 cm távolságra és kb, 7 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk a tepsin kihűlni, mert melegen még puha és törékeny.
Amikor kihűl ropogós lesz, és mehet is a pléhdobozba ahol 1-2 hétig biztosan eláll.