Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Torták / Gesztenyehabos csokitorta

Gesztenyehabos csokitorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gesztenyehabos csokitorta

Gesztenyehabos csokitorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 db közepes tojás
  • 1,8 dkg porcukor
  • 7 dkg barna cukor
  • 6 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg étcsokoládé
  • 9 g kakaópor

A mousse-hoz:

  • 2,5 dl tejszín
  • 25 dkg cukrozatlan gesztenyepüré
  • 2 ek. rum
  • vaníliakivonat
  • 15 dkg mascarpone
  • 3 db tojás fehérje
  • 9 dkg cukor
  • 3 lap zselatin

A tálaláshoz:

  • kakaópor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Először készítsük el a piskótalapot, ami egy sacher piskóta.
A vajat a porcukorral habosítsuk ki, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját. Ne keverjük túl sokáig, nehogy nagyon omlós legyen.
A csokoládét olvasszuk meg és öntsük a vajas keverékhez. A tojások fehérjét a barna cukorral verjük kemény habbá és óvatosan keverjük a csokis vajhoz.
Egy 18 cm-es formát vajazzunk ki és öntsük bele a masszát, majd 165 fokos sütőben süssük 30-35 percig. Tűpróbával ellenőrizzük. Amikor megsült tegyük félre és hagyjuk kihűlni.

Készítsük el a mousse-t. A gesztenyepürét törjük össze, majd a rummal, vaníliával és a sóval keverjük ki. Egy másik tálban a mascarponét verjük habosra, majd adjuk hozzá a tejszínt és azzal is verjük kemény habbá. A két krémet keverjük óvatosan össze.
A tojások fehérjét a cukorral vízgőz felett folyamatos keverés mellett hőkezeljük. Akkor jó, amikor éppen csak csípi a meleg az ujjunkat. Vigyázzunk, hogy ne csináljunk belőle rántottát.:)

Vegyük le a vízgőzről és habverővel verjük kemény habbá, ami közben ki is hűl majd. Adjuk az előző habhoz és óvatosan forgassuk össze. A zselatint áztassuk hideg vízbe, majd 2 kanálnyi meleg vízben oldjuk fel. Folyamatos keverés mellet adjuk a habhoz.

A tortalapot vegyük ki a formából és a formát mossuk el. Tegyük vissza a piskótát és vastag fóliával béleljük ki oldalról a formát. Öntsük rá a krémet és tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon. Tálalás előtt szórjuk meg kakaóporral és ha szeretnénk díszítsük csokimintával.

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (177 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére