Főoldal / Desszertek / Meggyes pite pudingos töltelékkel

Meggyes pite pudingos töltelékkel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meggyes pite pudingos töltelékkel

Meggyes pite pudingos töltelékkel

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 45 dkg liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1/2 mk. só
  • 12 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 1 ek. tejföl

A töltelékhez:

  • 8 dl meggylé
  • 5 ek. cukor
  • 2 cs. vaníliás pudingpor (főzős)
  • fahéj
  • 1 üveges magozott meggy (1 liter)

A tetejére:

  • 1 db tojás

A tepsi kenéséhez:

  • olaj vagy margarin
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A meggyléből (lehet a befőtt leve, lehet dobozos gyümölcslé is, én a kettőt szoktam vegyesen) a cukorral és a pudingporral krémet főzünk, teszünk bele fahéjat ízlés szerint, majd belekeverjük a meggy szemeket . Félretesszük hűlni.

A lisztet a sütőporral, a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt (akkor jó, ha nem ragad a kezünkre, szépen összeáll a tészta). Jól összedolgozzuk majd két részre osztjuk.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyiket. A kikent tepsibe belefektetjük úgy, hogy a szélei magasan felérjenek, így a töltelék nem folyik ki. Rákenjük a meggyes masszát, majd kinyújtjuk a tészta másik felét, és ráterítjük. Megszurkáljuk a tetejét, megkenjük a felvert tojással, majd előmelegített sütőben 175-180 fokon kb. 60 percig sütjük.

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére