Főoldal / Desszertek / Gyors fahéjas fánk

Gyors fahéjas fánk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gyors fahéjas fánk

Gyors fahéjas fánk

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 2 pohár joghurt vagy tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • csipet só

A sütéshez:

  • olaj

A hempergetéshez:

  • fahéjas cukor vagy porcukor
Elkészítési idő:15 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hozzávalókat egy nagyobb tálba öntjük, és csomómentesre elkeverjük. (használhatjuk a habverő dagasztókarját, azzal 1 perc alatt elkészül) Sűrű, nokedli-tészta szerű masszát kell kapnunk a végére.

Egy lábosba kb. 2-3 centinyi olajat öntünk, és felhevítjük. Majd visszavesszük a hőfokot, és a masszát, két kanál segítségével a forró olajba szaggatjuk. A fánkokat aranyszínűre megsütjük. A kis gombócok maguktól átfordulnak a forró olajban.

Az olajból kivéve, még melegen a fahéjas cukorba vagy porcukorba hempergetjük.

Kínálhatjuk lekvárral, csokiöntettel, de így magában is finom.

Gyors fahéjas fánk 4.59/5 (32 értékelés)

Marcsi (597 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére