Főoldal / Desszertek / Gyors fahéjas fánk

Gyors fahéjas fánk

Gyors fahéjas fánk

Gyors fahéjas fánk

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 2 pohár joghurt vagy tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • csipet só

A sütéshez:

  • olaj

A hempergetéshez:

  • fahéjas cukor vagy porcukor
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hozzávalókat egy nagyobb tálba öntjük, és csomómentesre elkeverjük. (használhatjuk a habverő dagasztókarját, azzal 1 perc alatt elkészül) Sűrű, nokedli-tészta szerű masszát kell kapnunk a végére.

Egy lábosba kb. 2-3 centinyi olajat öntünk, és felhevítjük. Majd visszavesszük a hőfokot, és a masszát, két kanál segítségével a forró olajba szaggatjuk. A fánkokat aranyszínűre megsütjük. A kis gombócok maguktól átfordulnak a forró olajban.

Az olajból kivéve, még melegen a fahéjas cukorba vagy porcukorba hempergetjük.

Kínálhatjuk lekvárral, csokiöntettel, de így magában is finom.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére