Főoldal / Szárnyas Ételek / Tejszínes csirkecsíkok, párolt borsóval és rizzsel

Tejszínes csirkecsíkok, párolt borsóval és rizzsel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes csirkecsíkok, párolt borsóval és rizzsel

Tejszínes csirkecsíkok, párolt borsó, és rizsköret

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csirkemellfilé
  • 1 kis fej hagyma
  • bors
  • olaj
  • 1 főzőtejszín
  • 20 dkg borsó
  • 1 pohár rizs
  • víz
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. A húst felcsíkozzuk, a hagymára öntjük, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a tejszínnel és készre pároljuk.

A borsót kevés olajon megfuttatjuk, és kevés vízzel puhára pároljuk.

A rizst, kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük, 2 pohár vízzel.( a pohár ugyan az amivel a rizst mértük) Lefedve, készre pároljuk. Ha minden kész tálalunk, a rizsre apróra vágott petrezselymet is szórhatunk.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp / megjegyzés:
Én barna rizzsel készítem, amit apróra vágott petrezselyemmel díszítek a tányéron.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére