Oreós Túró Rudi torta
Hozzávalók:(24-26cm formához) A tortalaphoz:
A krémhez:
A csokoládé ganache-hoz:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához és óvatosan keverjük össze.
Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát. Helyezzük be a 150 fokra előmelegített sütőbe, és légkeveréssel süssük 15 percig. Ha megsült, vegyük ki a formából, húzzuk le róla a papírt, majd hűtsük ki teljesen.
Amíg a tortalap sül/hűl, készítsük el a krémet.
A túrót a tejföllel egy botmixer segítségével törjük össze, szinte krémesre. Adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját tegyük egy tálba és keverjük össze.
A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, forgassuk a túrós krémbe.
Az oreo kekszeket tegyük egy nylon zacskóba és húsklopfolóval vagy nyújtófával törjük darabosra/morzsásra. Ezután forgassuk bele a túrós krémbe.
A kihűlt piskótalapot helyezzük vissza a kapcsos tortaformába, majd simítsuk rá az oreós túrókrémet. Tegyük be a hűtőszekrénybe 2-3 órára (akár egy egész éjszakára) ami alatt teljesen megszilárdul.
A tejszínt egy lábosban felmelegítjük (de nem forraljuk fel) , majd lehúzzuk a tűzről és beleszórjuk az apróra vágott étcsokoládét. Folyamatosan kevergetjük, míg a csokoládé felolvad és fényes csokimázat kapunk. (1-1,5 evőkanálnyi mennyiséget tegyünk egy nylonzacskóba, erre a díszítéshez lesz szükségünk)
A sűrű csokoládémázat a torta tetejére kanalazzuk, és egy spatula segítségével óvatosan elsimítjuk.
Tegyük a hűtőbe, hogy a csokis réteg megszilárduljon.
A tejszínt verjük fel kemény habbá és töltsük tetszés szerinti csillagcsővel ellátott habzsákba. Az oreo kekszeket egy recés kés segítségével vágjuk ketté.
A tortát vegyük ki a hűtőből és díszítsük ízlés szerint tejszínhabbal, oreo keksszel, majd a habrózsák tetejét a félretett csokoládé ganache-val.
Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.