Főoldal / Tészta ételek / Szilvás gombóc Edit konyhájából

Szilvás gombóc Edit konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szilvás gombóc Edit konyhájából

Szilvás gombóc Edit konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 0,5 liter víz
  • 2 ek. étolaj
  • 0,5 kg liszt
  • 2 db tojás

A töltelékhez:

  • fahéj
  • cukor
  • szilva

A hempergetéshez:

  • zsemlemorzsa
  • 1-2 ek. cukor
  • 2-3 ek. olaj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A vizet a sóval és az olajjal egy fazékban felforraljuk.
Fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet és addig keverjük, míg a fazék oldalától a massza elválik.
A tűzről levéve langyosra hűtjük és a tojásokat egyenként beledolgozzuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és négyzeteket vágunk belőle.

A szilvába fahéjas cukrot töltünk és a tésztába tesszük, gombócokat formálunk belőle.

Forró lobogó vízben főzzük ki, de csak addig kell főzni, míg a víz tetejére feljönnek a gombócok.

A zsemlemorzsát a cukorral, kevés olajon megpirítjuk.Finom karamelles íze lesz. A kifőtt gombócokat  a morzsába forgatjuk, fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (270 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére