Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Gluténmentes isler

Gluténmentes isler

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gluténmentes isler

Gluténmentes isler

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 13 dkg puha margarin
  • 2 egész tojás
  • 1 tk. sütőpor
  • 32 dkg Schar Mix
  • gluténmentes liszt, vagy kókusz liszt

A töltelékhez:

  • 12 dkg xilit vagy más édesítőpor
  • Savanykás diabetikus lekvár
  • 20 dkg diabetikus étcsokoládé
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd cipót formázunk belőle, és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.

Lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk, és köröket szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorba rakjuk a kiszaggatott köröket, és 170 fokra előmelegített sütőben világos sárgára megsütjük őket.

A lekvárral párosával összeragasztjuk a kihűlt korongokat, majd rácsra téve lekenjük a vízgőz felett megolvasztott csokival.  (a rács alá tegyünk sütőpapírt, így a lecsöpögött és megdermedt csokit újra fel tudjuk majd használni egy későbbi sütésnél)

Hűtőbe tesszük a sütit.

Tipp / megjegyzés:
Én a süteményekhez inkább a kókuszlisztet, vagy a mogyorólisztet ajánlom a gluténmentes sütéshez.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére