Főoldal / Desszertek / Szalagos fánk II

Szalagos fánk II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szalagos fánk II

Szalagos fánk II

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl langyos tej
  • 3 ek. porcukor
  • 5 dkg vaj (vagy margarin)
  • 2 tojássárgája
  • 1 pohárka rum
  • 1 citrom reszelt héja

A sütéshez:

  • 1 liter olaj

A tálaláshoz:

  • lekvár
  • porcukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet meglangyosítjuk. Az élesztőt a porcukorral, pici liszttel és a langyos tejjel felfuttatjuk.

A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük, majd addig gyúrjuk-dagasztjuk míg a tészta hólyagot nem vet. Ekkor langyos helyen letakarva duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk. 5-6 cm szaggatóval kiszúrjuk, majd letakarva még 20 percig pihentetjük.

A bő olajat alaposan megmelegítjük, a tészta közepét ujjal benyomjuk, majd a benyomott felével lefelé tesszük az olajba. A lángot kicsire vesszük, majd egy fedővel lefedjük a lábost. Addig sütjük fedő alatt míg az alja világos aranybarna nem lesz. Ekkor levesszük a fedőt és megfordítjuk a fánkokat, majd a másik felét is világos aranybarnára sütjük, de már a fedő nélkül.

Majd papírtörlőre szedjük, majd porcukorral meghintve lekvárral kínáljuk.

Beküldő: Maja

Szalagos fánk II 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére