Emeletes Pavlova torta
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásfehérjéket elektromos habverővel habbá verjük, majd kanalanként hozzá adagolva a porcukrot, tovább verjük, míg szép fényes habot kapunk. Ekkor hozzáadjuk a keményítőt is.
Egy sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk és két kb 30 cm átmérőjű kört rajzolunk rá, a papírt megfordítjuk, és a masszát a 2 körbe kenjük.
Előmelegített 150 fokos sütőben 60 percig sütjük, majd az ajtót résnyire nyitva hagyva, hagyjuk kihűlni.
Eközben a csokit vízgőz felett megolvasztjuk, a habalapból habot verünk. A felolvadt, de már nem forró csokit a habba csurgatjuk és összekeverjük.
Az egyik habcsók lapot tortatálra tesszük, és rákenjük a csokis krém felét. Gyümölcsökkel kirakjuk, majd a másik hablapot rátesszük és a maradék krémmel megkenjük. Gyümölcsökkel és csokireszelékkel díszítjük.
A habcsók lapok előre is elkészíthetőek, de a tölteléket csak tálalás előtt tegyük rá!
Tipp / megjegyzés:
A habcsók lapok előre is elkészíthetőek, de a tölteléket csak tálalás előtt tegyük rá! A torta akár Karácsonyra is készülhet déli gyümölcsökkel, de nyáron is készíthetjük friss gyümölcsökkel.