Főoldal / Torták / Emeletes Pavlova torta

Emeletes Pavlova torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Emeletes Pavlova torta

Emeletes Pavlova torta

Hozzávalók:

  • 5 db “M”-es  tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 2 tk. kukoricakeményítő
  • 1 db vaníliarúd kikapart belseje

A töltelékhez:

  • 5 dl Meggle cukrászhab
  • 15 dkg GM csoki

A tetejére:

  • 1 db gránátalma kikapart magjai
  • 1 doboz ananászkonzerv
  • csokiforgács
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A tojásfehérjéket elektromos habverővel habbá verjük, majd kanalanként hozzá adagolva a porcukrot, tovább verjük, míg szép fényes habot kapunk. Ekkor hozzáadjuk a keményítőt is.

Egy sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk és két kb 30 cm átmérőjű kört rajzolunk rá, a papírt megfordítjuk, és a masszát a 2 körbe kenjük.
Előmelegített 150 fokos sütőben 60 percig sütjük, majd az ajtót résnyire nyitva hagyva, hagyjuk kihűlni.

Eközben a csokit vízgőz felett megolvasztjuk, a habalapból habot verünk. A felolvadt, de már nem forró csokit a habba csurgatjuk és összekeverjük.
Az egyik habcsók lapot tortatálra tesszük, és rákenjük a csokis krém felét. Gyümölcsökkel kirakjuk, majd a másik hablapot rátesszük és a maradék krémmel megkenjük. Gyümölcsökkel és csokireszelékkel díszítjük.

A habcsók lapok előre is elkészíthetőek, de a tölteléket csak tálalás előtt tegyük rá!

Tipp / megjegyzés:
A habcsók lapok előre is elkészíthetőek, de a tölteléket csak tálalás előtt tegyük rá! A torta akár Karácsonyra is készülhet déli gyümölcsökkel, de nyáron is készíthetjük friss gyümölcsökkel.

Értékeld a receptet

Gáborné Putóczki (26 Recept)

http://scarletsite.hu/


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére