Főoldal / Desszertek / Mascarponés-mogyorókrémes palacsintatorony

Mascarponés-mogyorókrémes palacsintatorony

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mascarponés-mogyorókrémes palacsintatorony

Mascarponés-mogyorókrémes palacsintatorony

Hozzávalók:

(2 toronyhoz)
A palacsintához:

  • 4 dl liszt
  • 4 dl tej
  • 4 db tojás (közepes)
  • 1-2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • csipet só 
  • olaj a sütéshez

A töltelékhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 4 evőkanál mogyorókrém
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 dl habtejszín (v. hulala)

A csoki öntethez:

  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál kakaópor (jó minőségű)
  • 2 evőkanál cukor
  • kb. 2-3 dl tej
  • 1 cs. vaníliás cukor 
  • 1-2 kávéskanál rum
  • 1 teáskanál hideg vaj
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az egész tojásokat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval és a tejjel. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel simára keverjük. (A szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát fogunk kapni.)

A palacsintasütőt kevés olajjal kikenjük, majd beleteszünk egy nagyobb merőkanállal a tésztából. Ezután a palacsinta mindkét oldalát kisebb lángon szép pirosra sütjük. Megsütjük az összeset.

A mascarponét alaposan összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a mogyorókrémmel. A habtejszínt (v. hulalát) kemény habbá verjük, és a mogyorós krémbe keverjük.
Elkészítjük a csoki öntetet. A keményítőt és a kakaót összekeverjük. Hozzáadunk 1 dl tejet és simára keverjük. Majd hozzáadunk még 1 dl tejet, és betesszük a mikróba 30 másodpercre. Kivesszük, simára kikeverjük és beletesszük a cukrot és a vaníliás cukrot. Visszatesszük a mikróba és addig melegítjük, míg be nem sűrűsödik. (kb. 30 másodperc)
Kiveszem, ha kell, tejjel hígítjuk, majd belekeverjük a jéghideg vajat, hogy szép fényes legyen. Legvégül rummal vagy sütőrummal ízesítjük.

Tányérra teszünk egy palacsintát, majd ízlés szerint megkenjük a krémmel. Ezután befedjük egy palacsintával, meglocsoljuk csoki öntettel, amire egy újabb palacsinta következik, amire a mogyorókrém, és így folytatjuk a rétegezést. Két tornyot készítünk. Felülre palacsinta kerül, amit ízlés szerint porcukorral meghintünk és porcukorral megszórunk.

Tálalás előtt éles késsel felszeleteljük, és úgy kínáljuk. Érdemes az elkészült tornyokat betenni a hűtőbe, hogy a töltelék kicsit megdermedjen, így könnyebben szeletelhető, és nem csúszik szét, mint az enyém.

Értékeld a receptet

Marcsi (602 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére