

Toffifie sütemény
Hozzávalók:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A 10 db tojást szét választjuk. A sárgáját a vajjal porcukorral habosra keverjük ez kb 15 perc, majd hozzá adjuk a kissé megolvasztott mogyorókrémet.
A tojást pici sóval kemény habbá verjük.
A lisztet a sütőporral alaposan elkeverjük. Lassan hozzáadjuk a tojásos masszához és elkeverjük. Óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot, vigyázva, hogy ne nagyon törjön össze. A masszát, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. (kb 20perc)
Ha kihűlt lehúzzuk róla a papírt és 3 lapba elvágjuk.
A krémhez a 2 kanál cukrot karamellizálunk, majd felöntjük 1 dl hideg vízzel, majd addig melegítjük, míg a cukor újra felolvad.
A 7 dl tejhez hozzá öntjük a karamellizált cukrot, és 12,5 dkg margarint. Majd addig melegítjük, míg langyos lesz, ekkor hozzáadjuk a karamellás cukrokat.
A lisztet egy pohárban kikeverjük a tojás sárgájával, a porcukorral és egy kevés tejjel. Majd a meleg karamellás tejbe keverjük. (nem baj, ha maradnak benne karamell darabok)
Lassan kevergetve, alacsony lángon besűrítjük.
(Ha nem találjuk sűrűnek, nyugodtan adjunk a krémhez még kevés lisztet.)
A krémet kihűtjük és összeállítjuk vele a lapokat. Minden krém réteg tetejére kenjünk vékonyan a kissé megolvasztott mogyorókrémből.
A tetejére is kerüljön krém, majd szórjunk rá apróra vágott földi mogyorót.
Tálalásig hűtőbe tesszük, majd szeletelve kínáljuk.
mennyiségben mit jelent a 3 csomag karamellás cukor?
Kedves Margaréta!
kb 30dkg
Köszönöm a gyors választ.
Helló.
A krém hozzávalókhoz nem írtál rámát, tehát abba kell egy másik fél ráma, és az egészhez, (tészta és krém) egy egész üveg mogyoró krém, ha jól értem.
Nagyon finomnak tűnik és szeretném megcsinálni, de ez a kérdésem.
Kedves Marika!
Igen, a kocka margarin másik fele a krémbe kerül. Javítottam a receptet.
Köszönjük, hogy szóltál
Kérdésem az lenne hogy kicsi üveg nutella vagy nagy üveg ?Köszi.
A kicsi, normál üvegnek a fele, nem a nagynak