Főoldal / Desszertek / Snidlinges csiga

Snidlinges csiga

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Snidlinges csiga

Snidlinges csiga

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg tönköly liszt világos
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 2 dkg cukor
  • 5 dkg vaj

A hajtogatáshoz:

  • 10 dkg vaj
  • 2 dkg tönköly liszt világos

A töltelékhez:

  • 25 dkg natúr krémsajt
  • 1 db tojás
  • 1 cs. snidling
  • 2 dkg liszt
  • só, bors
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Langyos tejben a cukorral elkeverjük az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
A tészta hozzávalóit a felfutott élesztővel együtt egy tálba tesszük és összeállítjuk a tésztát.
Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.

A hajtogatáshoz a puha vajat összekeverjük a liszttel, majd a lisztezett deszkán vékonyra nyújtott, tésztára kenjük.
Harmadoljuk a tésztát ( szemmel ) és a két szélső harmadot középsőre hajtjuk. 20 perc pihentetés után újra kinyújtjuk a tésztát majd megismételjük a hajtogatást.
Újabb 20 percig pihentetjük, majd kb 1/2 cm vastagra kinyújtjuk.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük és a tésztára kenjük. A hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük és fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
Felszeleteljük kb 2 cm-es korongokra.

A snidlinges csigákat egy ütőpapírral leterített sütőlapra sorakoztatjuk majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Mentés

Mentés

Snidlinges csiga 5.00/5 (2 értékelés)

A konyha világa (80 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére