Főoldal / Szárnyas Ételek / Töltött pulykamell Wellington módra

Töltött pulykamell Wellington módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött pulykamell Wellington módra

Töltött pulykamell Wellington módra

Hozzávalók:

  • 1,2 kg pulykamell filé
  • 1 fej hagyma
  • 25 dkg gomba
  • bors
  • 2 tk. provance-i fűszerkeverék
  • 1 tk. balzsamecet
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 száraz zsemle (kifli, kenyér)
  • 1 adag házi (vagy bolti) leveles tészta
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A pulykamellet három kisebb részre felvágjuk, és egyenként elvágjuk őket éles késsel, hogy téglalap formát kapjunk. Kiklopfoljuk őket, majd bedörzsöljük sóval és borssal.

A töltelékhez a hagymát apróra vágjuk, és pici olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, belenyomjuk a fokhagymát ás zsírjára pirítjuk.Meglocsoljuk a balzsamecettel.

A száraz zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
A gombával együtt ledaráljuk, hozzákeverünk 1 egész tojást és egy csokor apróra vágott petrezselymet.

A pulykamelleket egyenként kiterítjük és megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük, megtűzzük fogpiszkálóval, és egy nagyobb serpenyőben kevés olajon minden oldalát megpirítjuk.

Ezután óvatosan kivesszük a fogpiszkálókat és a kinyújtott leveles tésztára fektetjük a töltött pulykamellet. A tésztába csomagoljuk, majd a maradék leveles tésztából formákat szúrunk ki, amivel díszítjük a tetejét.

Egy rácsot teszünk a tepsire, arra alufóliát, amit megszurkálunk, és lekenünk olajjal. Így nem ragad majd rá a tészta, és a sülés közben kiszivárgó húslé sem fogja eláztatni a tésztát.

A díszeket a tészta tetején lekenjük tojássárgával és 180 fokos sütőbe tesszük. Addig sütjük, amíg szép aranysárga nem lesz. Aztán egyet kiveszünk és Frissen nem lehetett szépen szeletelni, de másnap a maradékot gyönyörűen fel lehet szeletelni és felmelegíteni. Érdemes előre elkészíteni.

Tipp / megjegyzés:
Mindent összevetve nagyon finom lett, de ezt is 2 nap alatt ettük meg. Volt még hozzá sült krumpli, párolt kelbimbó, tarlórépa püré, ropogós sajtgolyó és hollandi mártás.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére