Főoldal / Desszertek / Lusta asszony túrósa

Lusta asszony túrósa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Lusta asszony túrósa

Lusta asszony túrósa

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 12 g sütőpor
  • 4 db tojás
  • 5 dl tej
  • 50 dkg tehéntúró
  • 5 dkg cukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom
  • 5 dkg mazsola
  • 10 dkg vaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet egy csipet sóval, a 15 dkg porcukorral és a sütőporral egy tálban alaposan összekeverjük, majd kétfelé osztjuk.
A tojást felverjük kissé, nem kell nagyon habosra, inkább csak homogénre keverjük. Hozzáadjuk a fél liter tejet és a vaníliás cukrot.

Egy kb. 20×30 cm-es tepsi alján elkenjük a 10 dkg vaj felét, majd egyenletesen rászórjuk az egyik adag lisztes keveréket. (Én egy kicsit megrázogattam a tepsit, hogy egyenletesen elterüljön.) A tetejére kézzel rámorzsoljuk a fél kg túrót, ráreszeljük a fél citromhéjat, rászórjuk a mazsolát. Végül amennyire lehet, egyenletesen rászórjuk a másik adag lisztes keveréket.

Ráöntjük a tojásos, cukros tejet, ráreszeljük a maradék citromhéjat, és apró darabokban rámorzsoljuk a maradék 5 dkg vajat. Akinek úgy könnyebb, felolvasztva is rá lehet önteni.
Több helyen, a tepsi aljáig lenyúlva villával óvatosan meglazítjuk, hogy a folyadék rendesen át tudja járni. Fél órát pihentetjük, hogy a folyadékot kicsit magába szívja. Előmelegített sütőben 150 fokon 45-50 percig, tűpróbáig sütjük.

Lusta asszony túrósa 4.50/5 (2 értékelés)

Fodor Emese (13 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére