Gluténmentes barackos joghurttorta
Hozzávalók:A piskótához:
A töltelékhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizslisztet és a kakaóport is, belekeverjük. vajazott rizslisztezett tortaformába öntjük, elsimítjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 8 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a mascarponét robotgép segítségével krémesre keverjük az eritrittel, habalapot verjük kemény habbá, a barackot kockázzuk fel. A zselatint a joghurttal keverjük el, majd melegítsük össze, forralni nem kell! Hagyjuk langyosra hűlni. Majd a mascarponés krémet és a habot is hozzákeverjük.
A piskótalapot a tortakarimába visszahelyezzük és a krém felét rákanalazzuk, ekkor a barack kockák felét rádobjuk, majd ismét krém jön, és barack, a tetejét habkártya segítségével elsimítjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap a karika mentén óvatosan körbe vágjuk a tortát, lehúzzuk róla a karimát, és a maradék Hulalát habbá verjük, ízlés szerint díszítjük.