Főoldal / Reform ételek / Gluténmentes barackos joghurttorta

Gluténmentes barackos joghurttorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Gluténmentes barackos joghurttorta

Gluténmentes barackos joghurttorta

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 4 db tojás
  • 4 ek. eritrit
  • 3 ek. rizsliszt
  • 1 ek. kakaópor

A töltelékhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl Hulala
  • 1 doboz őszibarack befőtt
  • 3,5 dl natúr joghurt
  • 1 cs. zselatin
  • 10-15 dkg eritrit

A díszítéshez:

  • 2 dl Hulala
  • Dr Oetker díszítő cukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizslisztet és a kakaóport is, belekeverjük. vajazott rizslisztezett tortaformába öntjük, elsimítjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 8 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a mascarponét robotgép segítségével krémesre keverjük az eritrittel, habalapot verjük kemény habbá, a barackot kockázzuk fel. A zselatint a joghurttal keverjük el, majd melegítsük össze, forralni nem kell! Hagyjuk langyosra hűlni. Majd a mascarponés krémet és a habot is hozzákeverjük.

A piskótalapot a tortakarimába visszahelyezzük és a krém felét rákanalazzuk, ekkor a barack kockák felét rádobjuk, majd ismét krém jön, és barack, a tetejét habkártya segítségével elsimítjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap a karika mentén óvatosan körbe vágjuk a tortát, lehúzzuk róla a karimát, és a maradék Hulalát habbá verjük, ízlés szerint díszítjük.

Értékeld a receptet

Gáborné Putóczki (42 Recept)

http://scarletsite.hu/


Szólj hozzá!

A lap tetejére