Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Vodkás görögdinnyesaláta mozzarellával olívabogyókkal

Vodkás görögdinnyesaláta mozzarellával olívabogyókkal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vodkás görögdinnyesaláta mozzarellával olívabogyókkal

Vodkás görögdinnyesaláta mozarellával olívabogyókkal

Hozzávalók:

  • 1 szelet görögdinnye (1 kg)
  • 1/2 tasak (5 dkg) mini mozzarella (golyó)
  • 5-6 szem mag nélküli fekete olívabogyó
  • 5-6 szem chili paprikával töltött zöld olívabogyó
  • 1 citrom
  • citromos olívaolaj
  • kevés petrezselyem zöld
  • néhány menta levél
  • mentalevél virággal
  • néhány bazsalikom levél
  • vodka
  • akácméz
Elkészítési idő:10 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:1 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A jól behűtött dinnyét mag nélkül felkockázom, egy tányérba teszem, rakok mellé mozzarella golyókat, menta, petrezselyem, bazsalikom leveleket.

Locsolok rá citromos olíva olajat.

A citromból díszítésnek vágok egy karikát, a tányér sarkába teszem, a héjából reszelek a salátára, a levet belefacsarom, locsolok rá vodkát. 2-3 teáskanál mézet csorgatok rá.

A mentavirágot középre helyezem. Kis időre visszateszem a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére