Főoldal / Főzelékek / Paradicsomos káposzta

Paradicsomos káposzta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Paradicsomos káposzta

Paradicsomos káposzta

Hozzávalók:

  • 1 kg fejes káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2l sűrű paradicsomlé vagy püré
  • ételízesítő
  • őrölt kömény
  • 2 kk pirospaprika
  • 1 dl étolaj
  • 15 dkg finomliszt
  • cukor ízlés szerint
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A káposztát vékonyra szeleteljük. A hagymát finomra vágjuk.

A káposztát sós, ételízesítős, köményes vízben feltesszük főni. Kb. fél órát főzzük, addig elkészítjük a rántást.

A hagymát megdinszteljük az olajon, rátesszük a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk. Levesszük a tűzről elkeverjük benne a paprikát, majd hideg vízzel csomómentesre keverjük.

A káposztához adjuk a paradicsompürét. Berántjuk, kiforraljuk, cukorral ízesítjük ízlésünk szerint.

Feltétnek akár sertés sültet /előző napi maradék/ vagy fasírtot is készíthetünk mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére