Főoldal / Levesek / Sajtgombóc leves

Sajtgombóc leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtgombóc leves

Sajtgombóc leves

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 3 liter víz
  • 1 kisebb vörös hagyma
  • 2 db leves kocka
  • 1 kk. vegeta
  • bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa karikákra vágva
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 tk. zellerlevél

A gombóchoz:

  • 2 db tojás
  • 10 dkg búzadara
  • 15 dkg reszelt sajt (trappista és füstölt vegyesen)
  • 1 ek. margarin
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A leveshez valókat feltesszük főni.

A gombóc hozzávalóit egy tálban összekeverjük. 10 percet hagyjuk állni, majd vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle.

A felforrt levest hagyjuk még 10 percet forrni, hogy a répák is megpuhuljanak.
A hagymákat kidobjuk a levesből.

A gombócokat a levesbe tesszük, még 5 percet főzzük, majd tálalhatunk.

A gombócok finomak, puhák és ízletesek.
Amikor marad a vasárnapi húslevesből, abba is tehetünk ilyen finom gombócot.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (270 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére