Főoldal / Kelt tészták / Tejfölös lángos

Tejfölös lángos

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös lángos

Tejfölös lángos

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 mk cukor
  • 4 púpozott ek. tejföl
  • 1 tk só
  • A sütéshez:
  • 7 dl étolaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az elmorzsolt élesztőt kevés, langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszttel elkeverjük a sót, hozzá adjuk a felfutott élesztőt, a tejfölt és a langyos tejjel jól kidolgozzuk.
Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát ½ cm –re kinyújtjuk. Nagyobb méretű szaggatóval vagy pohárral kiszúrjuk. Letakarjuk egy konyharuhával és még 20 percet hagyjuk kelni.

Nem túl forró étolajban, mindkét oldalán arany színűre kisütjük.
Papírtörlőre szedjük, az étolajat lecsepegtetjük róla. Ízlés szerinti feltéttel vagy csak így magában kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tejfölös lángos 4.06/5 (18 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére