Főoldal / Desszertek / Krémes csiga aszalt barackból

Krémes csiga aszalt barackból

Krémes csiga aszalt barackból

krémes csiga aszalt barackból

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 cs. szárított élesztő
  • 1,5 dl víz
  • 2 tojás
  • 12,5 dkg joghurt
  • 2 ek. narancslé
  • 50 dkg liszt
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. frissen reszelt gyömbér
  • 2 ek olaj

A töltelékhez:

  • 35 dkg aszalt barack
  • 1,5 dl narancslé
  • 1 tk. narancshéj
  • 5 dkg darált mandula
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos vízben kevés cukorral felfuttatjuk. A felfuttatott élesztőhöz hozzákeverjük az egyik tojást, a joghurtot, és a narancslét.

A lisztet egy tálban eldolgozzuk a fűszerekkel,majd beleöntjük az élesztős keveréket, és alaposan kidolgozzuk a tésztát.Letakarjuk, és langyos helyen 1 órát kelesztjük.

Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. Öntsük egy edénybe a barackot, és rá a narancslevet, majd 20 percig forraljuk míg az aszalt gyümölcs meg nem puhul. Turmixoljuk le sűrű krémmé, adjuk hozzá a narancshéjat, és a darált mandulát.Hagyjuk kihűlni.

A tésztát nyújtsuk ki kb. 30x45cm téglalappá, és kenjük rá a tölteléket.Csavarjuk fel, mint egy bejglit, és ragasszuk össze koszorúvá.

Szeljük fel 12 egyenlő részre anélkül hogy a közepét elvágnánk,fordítsuk ki a szeleteket, így virág formát kapunk. Tegyük vajazott sütőpapíros lemezre, és 30 percig kelesszük langyos helyen.

Végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süssük aranysárgára. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, a közepét aszalt barackkal, és mandulával díszítjük.

Tipp / megjegyzés:
Egyszerűbb ha a sütőlemezen vágjuk el a tésztát óvatosan, hogy a papír ne sérüljön, és ott fordítjuk ki. Ha friss élesztőt használunk 50dkg liszthez 2,5 dkg szükséges.

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére