Főoldal / Desszertek / Meggyes lepény

Meggyes lepény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meggyes lepény

Meggyes lepény

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 1,5 dl tej
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg fagyasztott, vagy friss magozott meggy
  • esetleg más gyümölcs (lehet konzerv is)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojást, a cukrot, és a vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a sütőport, a reszelt citromhéjat, és a lisztet is.

Csomómentesre keverjük, majd kivajazott tepsibe, vagy tortaformába simítjuk. Egyenletesen elosztjuk rajta a meggyet, és előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük. (kb. 30-35 perc alatt)

Mentés

Mentés

Mentés

Meggyes lepény 5.00/5 (4 értékelés)

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére