Főoldal / Desszertek / Meggyes lepény

Meggyes lepény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meggyes lepény

Meggyes lepény

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 1,5 dl tej
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg fagyasztott, vagy friss magozott meggy
  • esetleg más gyümölcs (lehet konzerv is)
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojást, a cukrot, és a vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a sütőport, a reszelt citromhéjat, és a lisztet is.

Csomómentesre keverjük, majd kivajazott tepsibe, vagy tortaformába simítjuk. Egyenletesen elosztjuk rajta a meggyet, és előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük. (kb. 30-35 perc alatt)

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére