Főoldal / Torták / Epres joghurt torta

Epres joghurt torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Epres joghurt torta

Epres joghurt torta

Hozzávalók:

  • 50 dkg eper
  • 1 liter natúr joghurt
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál zselatin
  • 4-5 evőkanál cukor vagy édesítő
  • A tetejére tortazselatin
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A joghurtot a cukorral és a zselatinnal összemelegítjük,és lehúzzuk a tűzről.(vigyázzunk, hogy ne forrjon fel,csak oldódjon fel benne a cukor és a zselatin)
A tejszínt kemény habbá verjük.
A tejszínhabot beleforgatjuk a joghurtba,a krém 2/3részét egy tortaformába öntjük,majd hűtőbe tesszük dermedni.(célszerű fagyasztóba tenni,így gyorsan megköt az alsó réteg.
10dkg epret bot-mixerrel összepépesítünk és a maradék még langyos joghurtos krémhez adjuk.
Az epres-joghurtos krémet rásimítjuk a tortaformában lévő joghurtos rétegre,és visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Amikor a tortánk „megkötött” félbevágott eperszemekkel,és tortazselatinnal díszítjük.

Egy 26-28cm-es tortaformába elegendő mennyiség.

Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza.

Édesítőszerrel készítve fogyókúrás édesség.

Epres joghurt torta 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére