Epres joghurt torta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A joghurtot a cukorral és a zselatinnal összemelegítjük,és lehúzzuk a tűzről.(vigyázzunk, hogy ne forrjon fel,csak oldódjon fel benne a cukor és a zselatin)
A tejszínt kemény habbá verjük.
A tejszínhabot beleforgatjuk a joghurtba,a krém 2/3részét egy tortaformába öntjük,majd hűtőbe tesszük dermedni.(célszerű fagyasztóba tenni,így gyorsan megköt az alsó réteg.
10dkg epret bot-mixerrel összepépesítünk és a maradék még langyos joghurtos krémhez adjuk.
Az epres-joghurtos krémet rásimítjuk a tortaformában lévő joghurtos rétegre,és visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Amikor a tortánk „megkötött” félbevágott eperszemekkel,és tortazselatinnal díszítjük.
Egy 26-28cm-es tortaformába elegendő mennyiség.
Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza.
Édesítőszerrel készítve fogyókúrás édesség.