Főoldal / Levesek / Fehérboros tejszínes szőlőleves

Fehérboros tejszínes szőlőleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros tejszínes szőlőleves

Fehérboros tejszínes szőlőleves

Hozzávalók:

  • 5 fürt (kb. 50 dkg) fehérszőlő
  • tejszín
  • 1 kanál tejföl
  • 2 dl fehérbor
  • 2 púpozott tk liszt
  • 4 szem szegfűszeg
  • vaníliás cukor
  • kis darab egész fahéj
  • őrölt fahéj
  • cukor
  • 1/2 dióbél
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A szőlőt leszemezem, öntök hozzá egy kevés vizet, fűszerezem, majd lassú tűzön addig főzöm, míg a szőlő megpuhul.

A lisztből a tejszínnel és a tejföllel készített habarást a levesbe öntöm folyamatos kevergetés mellett.

Felforralom, hozzáöntöm a bort.

A levest tányérba merem. Teszek rá néhány egész szőlőszemet, diót, csorgatok rá tejszínt, melegen fogyasztom.

Behűtve is fogyasztható.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére