Főoldal / Desszertek / Pihe-puha túrós

Pihe-puha túrós

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pihe-puha túrós

Pihe-puha túrós

Hozzávalók:

(30×26 cm-es tepsihez)

A tésztához:

  • 4 db tojássárgája
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 15 dkg margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 30 dkg liszt
  • 1 dl tej

A töltelékhez:

  • 90 dkg túró
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája + 4 tojásfehérje
  • 1 citrom reszelt héja
  • kapor (el is hagyható)
  • 2 evőkanál búzadara

A lekenéshez:

  • 1 db tojássárgája
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt tejben pici cukorral felfuttatjuk. A puha margarint a tojássárgájával habosra keverjük. A felfuttatott élesztőt a maradék cukrot és a lisztet hozzáadjuk és alaposan kidolgozzuk.

Két részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk, és az előkészített tepsibe tesszük. A másikat is kinyújtjuk, de még a deszkán hagyjuk.

Elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, az apróra vágott kaprot, és a búzadarát. Alaposan összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk.
A tölteléket a tepsiben várakozó tésztára öntjük ás elsimítjuk. Befedjük a másik kinyújtott tésztával. és 1 órát így pihentetjük . (eredeti recept 3 órát írt,de én nem pihentettem annyit,mert kezdett levet ereszteni)

Pihentetés után tetejét tojássárgájával lekenjük és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 30-35 perc alatt megsütjük.
Kihűlés után szeleteljük.

Nagyon finom puha a tésztája.

Pihe-puha túrós 5.00/5 (2 értékelés)

Kiss Imréné Magdi (28 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére