Főoldal / Egytálételek / Lecsós rakott burgonya

Lecsós rakott burgonya

Lecsós rakott burgonya

Lecsós rakott burgonya

Hozzávalók:

  • 8 nagyobb burgonya
  • 1 kisebb szál kolbász
  • 5 dkg szeletelt bacon vagy kolozsvári szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 db paradicsom
  • 1 db tv. paprika
  • bors
  • kevés zsiradék

A tetejére:

  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • zöld fűszerek ízlés szerint
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben, héjastól félpuhára főzzük, majd óvatosan lehúzzuk a héját és hűlni hagyjuk, hogy szépen fel tudjuk szeletelni.
Amíg a burgonya kihűl előkészítjük a többi hozzávalót.
Vékonyan felszeleteljük a kolbászt, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot. Apróbb szeletkékre vágjuk a szalonnát.

A kihűlt burgonyát 4-5 mm-es szeletekre vágjuk és egy vékonyan kizsírozott hőálló edénybe sorakoztatjuk.
Minden burgonyaszelet közé bedugunk valamit a hozzávalók közül tetszés szerint váltakozva. Ha elkészültünk sózzuk, borsozzuk, lefedjük alufóliával és betesszük az előmelegített sütőbe 160 fokra.
30 perc sütés után levesszük róla a fóliát, rásimítjuk a tejfölt, megszórjuk reszelt sajttal és visszatesszük a sütőbe ahol pirulásig sütjük. (ízlés szerint egy kis friss rozmaringágat is tehetünk rá)

Zöld fűszerekkel megszórva, tejföllel kínáljuk.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére