Főoldal / Desszertek / Vaníliahabos-szedres palacsinta

Vaníliahabos-szedres palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vaníliahabos-szedres palacsinta

Vaníliahabos-szedres palacsinta

Hozzávalók:

kb. 20 db-hoz:

  • 3 db tojás
  • 30 dkg sima liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só

A vaníliahabhoz:

  • 3 db tojás
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 30 dkg friss szeder

A díszítéshez:

  • mentalevél
  • porcukor
Elkészítési idő:25 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját egy nagyobb tálba téve a cukorral fehéredésig, habosra verjük, majd hozzádolgozzuk a puha vajat is. Felváltva keverjük hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a tejet, míg az egész csomómentes nem lesz. Ekkor óvatosan beleforgatjuk a csipet sóval, kemény habbá vert tojásfehérjét.

A kész tésztát felforrósított, pici olajjal megkent palacsintasütőben egyenként megsütjük.

(Hogy pofásabb legyen, úgy sütöttem, hogy a merőkanál hátával elterítettem kistányérnyi méretre és közben, spirál formát rajzoltam mindegyik palacsintába.)

A tojásokat kettéválasztjuk. Gőz fölött habosra keverjük a sárgájukat a cukorral, majd kikeverjük a vaníliával, a liszttel, és lassan felöntjük a tejjel. Folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg sűrű krém lesz belőle. Ekkor hozzákeverjük a vajat. Vigyázzunk, hogy ne főzzük meg a tojást benne.

A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a vaníliakrémbe úgy, hogy az egészet visszatesszük a gőz fölé és még két percig habverővel, óvatosan kevergetve, készre főzzük. Az a lényeg, hogy próbáljuk olyan óvatosan keverni, hogy ne törjük össze a tojásfehérje habot, így könnyű, habos lesz a krémünk.

Tálaláskor a palacsintákat megtöltjük vaníliahabbal és a megmosott, lecsepegtetett szederrel. Porcukorral megszórva, friss mentalevelekkel díszítve kínáljuk.

Vaníliahabos-szedres palacsinta 5.00/5 (2 értékelés)

Szabó Veronika (1 Recept)

Szabó Veronika vagyok, Budapesten élek párommal és 9 éves kisfiammal. Nagyon szeretek a konyhában alkotni, ezért 4 évvel ezelőtt, útjára indítottam a Szilvásgombóc konyhája nevet viselő blogomat, ahol az általam készített ételeket mutatom meg a hozzám hasonlóan sütni-főzni szerető olvasóimnak.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére